اندومتریوزیس ، آندومتریوز دکتر لیلا بحیرایی

اندومتریوزیس ، آندومتریوز دکتر لیلا بحیرایی

اندومتریوزیس ، آندومتریوز دکتر لیلا بحیرایی

Blog Article

اندومتریوزیس ، آندومتریوز دکتر لیلا بحیرایی


اندومتریوزیس  یک وضعیت است که در آن بافتی شبیه به لایه داخلی رحم (اندومتر) در جاهای دیگری که معمولاً در نزدیکی رحم، تخمدان‌ها و لوله‌های رحمی قرار دارد، یافت می‌شود. این یک وضعیت بسیار شایع است و حدود 1 نفر از هر 10 زن به آن مبتلا می‌شود. اگر مادر یا خواهر شما این بیماری را داشته باشند، احتمال ابتلا شما به اندومتریوز بیشتر است. اندومتریوز معمولاً در سال‌های تولید مثل زنان ایجاد می شود و روی روند باردارشدن تاثیر میگذارد. این بیماری می‌تواند یک وضعیت طولانی مدت باشد که می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت جسمی، روحی و روزمره فرد داشته باشد. اندومتریوزیس ، آندومتریوز دکتر لیلا بحیرایی - علائم اندومتریوزیس - درمان اندومتریوزیس - اندومتریوزیس چیست - اندومتریوزیس سایت - تصاویری از اندومتریوز - ایا اندومتریوز سرطان است. علائم اندومتریوز روده سایت - بهترین دارو برای درمان اندومتریوز .


 علائم اندومتریوز چیست؟


علائم رایج شامل درد لگنی و دوره‌های دردناک قاعدگی ، گاهی سیکل قاعدگی نامنظم یا دوره های قاعدگی سنگین یعنی خونریزی زیاد می باشد. ممکن است در هنگام رابطه جنسی درد ایجاد کند و ممکن است منجر به مشکلات باروری شود. حتی ممکن است درد هایی مربوط به روده، مثانه، پایین کمر یا قسمت بالای پاهایتان داشته باشید و خستگی طولانی مدت تجربه کنید. با تمام این توضیحات حتی گاهی برخی از زنان مبتلا به اندومتریوز ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند و به صورت اتفاقی در سونوگرافی متوجه آن شوند.


اندومتریوز می‌تواند دردی را به شکل الگوی منظمی ایجاد کند و  این درد قبل و در طول دوره‌ی قاعدگی بدتر می‌شود. برخی از زنان بیشتر اوقات درد در قسمت پایین شکم و لگن را تجربه می‌کنند اما برای برخی ممکن است فقط گاهی این دردها اتفاق بیفتد. درد ممکن است در دوران بارداری بهتر شود و گاهی اوقات ممکن است بدون هیچ درمانی از بین برود.


 دلایل ایجاد اندومتریوزیس چیست؟


هنوز به طور دقیق مشخص نیست که چه علتی موجب بروزآندومتریوز می‌شود، اما تعدادی تئوری در این زمینه وجود دارد:


-حمل و نقل از طریق سیستم خونی یا لنفاوی: بافت‌های رحمی از طریق سیستم‌های خونی یا لنفاوی به مناطق دیگر بدن منتقل می‌شوند، مشابه حالتی که سلول‌های سرطانی می‌توانند در سراسر بدن پخش شوند.


-پیوند مستقیم (انتقال مستقیم): سلول‌های رحمی ممکن است پس از عمل جراحی مانند سزارین و جراحی خروج رحم، به دیواره شکم یا مناطق دیگر بدن متصل شوند.


-ژنتیک: به‌نظر می‌رسد آندومتریوزیس در برخی خانواده‌ها بیشتر از دیگران رخ می‌دهد، بنابراین احتمال وجود ارتباط ژنتیکی با این بیماری وجود دارد.


-برگشت خون به عقب: بافت رحمی به جای خروج از بدن در طول دوره قاعدگی زنانه، وارد لوله‌های رحمی و شکم می‌شود و در واقع خون به عقب برمی گردد.


-ترنسفورمیشن: سلول‌های دیگر در بدن ممکن است به سلول‌های رحمی تبدیل شده و در خارج از رحم شروع به رشد کنند.


اندومتریوز به یکی از هورمونهای زنانه به نام هورمون استروژن وابسته است. این به معنی این است که مانند لایه اندومتر رحم که در پاسخ به تغییرات هورمونی، باعث خونریزی ماهیانه میشود این بافت مشابه به آندومتر در خارج از رحم نیز با تغییرات هورمونی در سیکل قاعدگی خونریزی می‌کند. این خونریزی می‌تواند درد، التهاب و اسکار را ایجاد کند و این بافت اسکار به عنوان چسبندگی شناخته می‌شود و ممکن است به اعضای لگنی آسیب بزند و یا باعث چسبندگی احشا لگنی به هم شود.

Report this page